Sporen van Oranje in België

Lezingen over de Nassau’s en hun tijdgenoten

Over Sporen van Oranje

Als Nederlandse woon en werk ik al 30 jaar in Brussel.

Toen ik in het kader van Kroningsdag, 30 april 2013, werd gevraagd om een lezing te houden over “Nederland als Republiek” ben ik ter voorbereiding in de geschiedenis van de Nassaus gedoken. Ik kwam tot de verrassende conclusie dat zij reeds tussen 1403 en 1567 een buitengewoon invloedrijke rol speelden aan het toenmalig keizerlijke hof dat zich achtereenvolgens in Brugge, Gent, Mechelen en Brussel bevond.
Over die periode en de tastbare resten daarvan in Brussel geef ik in mijn vrije tijd lezingen en rondleidingen waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. Het meest succes heeft mijn lezing “Willem van Oranje in Brussel”, maar dat zal u waarschijnlijk niet verbazen.

Op deze site vindt u ideeën voor een Oranjewandeling tijdens een weekendje Brussel. Daarnaast  heb ik een Oranjeroute rondom Brussel samengesteld waar u een dag of vier voor nodig hebt. De Oranjewandeling en de Oranjeroute komen nog niet voor in het aanbod van de grote toeristische diensten in België, maar hopelijk gaat dat veranderen. De wandeling en route zijn ook nog niet definitief, ik ga ze ongetwijfeld nog wat aanpassen in de toekomst maar ik wens u alvast veel plezier bij uw voorbereidingen!

U kunt Sporen van Oranje in België volgen via deze media:

Twitter: @sporenvanoranje
Newsletter: U kunt zich inschrijven op sporenvanoranje@gmail.com

Mail: sporenvanoranje@gmail.com

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Sporen van Oranje in België

Thema door Anders Norén